Testtartás Terápia

Manuális és mozgás alapú tartásjavítás

testtartas Erős vagy határozott kézfogás testtartas

Kézfogás

Az erős kézfogás nem feltétlenül a kézfejed erősségén múlik, sőt, leginkább máson. Persze a bivalyerős embereknél nehezebb lesz érezni a különbséget. Próbáld ki a tesztet kétféleképpen, melyiknél határozottabb a kézfogásod?

Szeretnénk határozott kézfogással bemutatkozni, hogy ez alátámassza a határozott, magabiztos jellemünket. Ehhez nem az szükséges, hogy jó erősen megmarkoljuka másikkezét, mert nagy eséllyel csak összetörjöük, egymásnak nyomjuk az ujjait, ami meglehetősen szarul esik.

 

Próbáld ki: fogj kezet a barátoddal úgy, hogy próbálod erősen megszorítania kezét, csak karból dolgozva, majd úgy, hogy behúzod a hasad, befeszíted a combod (térdkalácsot húzdfelfelé), ráfeszítessz enyhén a farizomra, és kilégzés közben fogsz kezet. (mert kilégzés közben elvileg még jobban meg tudjuk feszítenia haránt hasizmot, és a “jónapotkívánok” közben is kifelé áramlik a levegő, na beszélni azért tudj, ne feszíts túl). Melyik kézfogás határozottabb, erősebb, de mégsem kézfejnyomorgatós? 🙂

 

A határozott kézfogás kulcsa tehát a megfelelő törzs stabilitás. Alapvetően a jobb perifériás (kar)mozgás érdekében minél jobban érdemes stabilizálni a központot (törzs). Ez igaz a plank helyzetekben történő mozgásokra, falmászásra, súlyemelásre, de még egy kézfogágsra is, mint látjátok 🙂

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Nagy lábujj fontos szerepe a farizom szempontjából

A nagy lábujj funkciója nagyon fontos álló helyzetben történő farizom erősítő feladatoknál, olvasd el, miért.

Nagy lábujjunk fontos szerepe a bütyök szempontjából

A bütyök nem csak szépséghiba, a nagy lábujjnak fontos feladata is romlik, ha rosszul áll. Viszont sok feladattal javíthatjuk a helyzetet!

A nagy W ülés dilemma

Mondhatom, hogy a gyermekek  ülése, főként az úgynevezett w ülés igen megosztó téma, még a szakemberek, orvosok, gyógytornászok körében is. Mikor hagyjuk, ne hagyjuk, és melyiket miért. Én azt javaslom, nézd meg, hogyan ül nyújtott lábbal, majd w lábtartásban, ez...

Futás tippek, fuss fájdalom nélkül

A futás elég népszerű azok körében is akik soha/már régen nem mozogtak. Ha elkezd valahol fájni, valószínűleg rossz technika miatt túlterhelsz.Hogy futsz?

Váll mozgás javítása

A váll mozgás javítása nem csak a fájdalom megszüntetése miatt fontos, de a szomszédos (sőt a távoli) ízületek mozgása/fájdalma is múlik ezen a területen

Váll mobilitás és stabilitás

A váll mobilitás hiánya számos helyen okozhat gondot, vagy lehet mellékhatása annak, ha egy másik ízület elveszti a fő funkcióját. Hogyan teszteljük?

Ne húzd ki magad! Második, derekas rész

Súlyvonal beállítása segítségével a leggyakoribb hátfájás típusok megszüntethetők! Ismerjük fel, merre van eltolódás, tudjuk meg, hogyan javítható

Ne húzd ki magad! Első rész

A húzd ki magad típusú testtartásban sok rejtett hiba rejlik. Legyünk tudatosak, akarjunk helyes testtartást, de ne vigyük túlzásba! Legyen könnyed és tűnjön totál természetesnek, még, ha valójában oda is figyelünk.

50 másodperces intenzív és hatékony edzés

Hatékony edzés az 5-7x 50 másodperces gyakorlatokból összeállított intenzív tréning. Garantált izomláz, anyagcsere fokozás, fejlődés.

Egy kis talp (ön)masszázs, egy kis állkapocs mozgás, és máris könnyebb az előre hajlás!

Előre hajlás fokozására egyszerű tipp: az állkapocs mozgása befolyásolja a nyak helyzetét, ezáltal a megfelelő irányba mozgatva javítja a fejtartást.