Testtartás Terápia

Manuális és mozgás alapú tartásjavítás

testtartas Tartashibák szakmák szerint: fodrászok testtartas

Fodrászok ?

A fodrászok is szenvednek mozgásszervi fájdalomban, náluk az álló munkából fakadnak a problémák, az egész napos egyhelyben állásra sajnos nincs tippem, de vannak napi, illetve heti szintű gyakorlatok, melyekkel meg lehet előzni, megszüntetni a fájdalmakat.

Mivel egy nagyon kedves fodrász csoport felkérésére kezdtem el a szakmánkénti tartáshibák elemzését, az ő oldalukra került fel a cikk, első részét itt olvashatjátok:

Fodrászok, első rész

Fodrászok

 

Az általános tanácsokat sokat fogom emlegetni a tartashibák szakmák szerint sorozatban, így ahhoz készült külön cikk.

A fodrászokról szóló második, részletesebb, külön testrészenkénti tanácsokkal ellátott cikk is hamarosan felkerül 🙂

Elkészüt, itt olvashatjátok

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Tartásproblémák szakmák szerint: tanárok

A tanárok sem mentesülnek a mozgásszervi fájdalmak alól, de nem kell, hogy így legyen, mulaszd el a fájdalmat, mielőtt komolyra fordul a dolog.

Tanácsok a mozgásszervi fájdalom elmulasztására

A mozgásszervi fájdalom oka sok esetben a tartás hibákkal kezdődik. Ha nem megfelelően javítjuk, akkor sajnos csak áthelyezzük a problémát, nézzük, mik az alapok.

Tényleg egy életen át kell gyógytornázni?

A gyógytorna nagy mumus tud lenni, sokan félnek elkezdeni, mert akkor mindig kell majd csinálni. Nehéz belevágni, nehéz otthon mozogni, de van kiút és más lehetőségek.

A rekeszizom, a gerinc és a karcsú derék kapcsolata

A rekeszizom sokaknál okoz gondot azáltal, hogy belégzésben marad a mellkas, kiemelkednek az alsó bordák, amik egy sor egyéb problémát hoznak magukkal.

Fűző viselése árt vagy használ

Jellemzően a tizenéves korosztály szokott fűzőt/ korzettet kapni. Talán azért, mert ekkor nőnek nagyot, vagy csak régebb óta ülnek az iskolapadban,ami rontja egyre jobban a testtartást. Ami ezen érdekes, az nem az utóbbi tény, hanem a fűző szükségességének a kérdése....

Fenék forma megmondja, hol a tartáshiba

A farizmok működése elengedhetetlenül fontos az állás és járás során is. Mindemellett a formás fenék (nem csak nők esetében) is fontos számunkra. E kettő dolog között pedig szorosabb a kapcsolat, mint gondolnánk!

Lapockák közötti fájdalom

Lapockák közötti fájdalom sokakat érint, küzdenek dolgozni az izmok, ha rossz a láb állása, ha a lapockák helyzetét stabilizáló izmok közül valamelyik kiesik a működésből.