Ne nyújts, ne jógázz, ne hengerezz

Jóga póz példa

Ne nyújts, ne jógázz, ne használd az smr hengert divatból. Nyújtás, jóga, henger, mind befolyásolják a testtartást, egyre népszerűbbek is, sokféle óratípus van. A rossz testtartást a megrövidült izmok tartják fenn, tehát teljesen logikus, hogy a nyújtás, jóga, henger használata működhet, hol van akkor a hiba ezekben? Ott, hogy nem specifikusan csak azt nyújtják, amit kell, hanem mindent. Mégis működik? Nem, vagyis igen. ? Fontos szem előtt tartani a Testtartás terápia elveit.

Rövid csípő hajlítók, miatt túlnyúlik az ágyéki gerinc kompenzálásként

Amikor mindent megnyújtunk, akkor a rövidebb részek is kezelve vannak, tehát utána jobban érezzük magunkat, de az is nyúlt, ami alapvetően is túl van nyúlva, emiatt ez az érzés hosszú távon visszaüt, és komoly problémákat okoz. Nade ez a három dolog (mármint a nyújtás, jóga, henger) okosan használva csodálatosan  hatékony tud lenni, csak oda kell figyelni, hogy ha valahol rövidülés van, valóban azt nyújtsuk, ne kompánzáljon az a rész, ahol (már egyébként is pont a rövidülés miatt) túlnyúlás van.

Rövid csípő hajlítók, túlnyúlt külső ferde hasizmok miatt kompenzálásként a háti szakasz nyúlik túl

Ne nyújts, ne jógázz, ne hengerezz csak úgy mindig mindent!! Természetesen  amit erősítettünk, edzettünk, azt utána nyújtsuk le, át is hengerezhetjük, illetve a rövidebb részeket. A jóga is hol erősít, hol nyújt, hangoljuk össze, mire van szükségünk, használjunk jóga téglát, párnát, hogy ne kompenzáljon a túlnyúlt rész, hagyja a rövidült területet nyújtózni. Emiatt kell nagyon sokat belenyúlni egy-egy jóga pózba, hogy például ne a medence billentése miatt tudjunk előre hajolni, mert akkor nem nyúlik a comb hátsó fele, ami össze van húzódva, hanem egy kompenzálás történik, amit rögzíteni is sikerül a folyamatos gyakorlással.  Vegyük észre, (vagy az oktató ?) hogy mi kezd helyettesítő mozdulatot indítani, azt állítsuk meg, csak addig csináljuk a mozdulatot, amíg az megy, és hasznunkra válik. Relaxációnál tegyünk párnát a fej alá, vagy derék alá, térd alá, ne legyenek túl erősek az ívek! Nagyon oda kell figyelni, érdemes a pózokat magán órán megtanulni.

Rövid csípő hajlítók, kisimult ágyéki gerinc, kompenzálásként fokozott háti görbület

Ne húzd ki magad! Első, nyakas-vállas része itt olvasható

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük