Testtartás Terápia

Manuális és mozgás alapú tartásjavítás

Keresel valamit? Ezen az oldalon megtalálod!

testtartas Nincs találat testtartas

A rossz testtartás genetikai öröklődése
A rossz testtartás genetikai öröklődése

Sok szülő úgy keres fel, hogy a gyermeke örökölte a gerinferdülést, lúdtalpat, mert neki is van. Illetve idősebb korban úgy gondoljuk, hogy a mi csípőnk is kikopott, csípőprotézis kell, de hát persze, mert anyukánknak is így volt. Mégis, meg lehetne ezeket előzni?...

bővebben
Testtartás beállítás könnyedén

A helyes testtartásról mindenkinek van elképzelése és sokan próbálják is annak megfeleleően tartani magukat. Ha ez nehéz, azt gondoljuk, jól csináljuk, pedig nem így van. A helyes testtartás lényege, hogy az izmok szempontjából a legenergiagazdaságosabb legyen. Erre...

bővebben
Első YouTube videó

Első YouTube videó 100 vagy több felvétel után elkészült, mindig tudnék csiszolni rajta, de mostmár elindítottam útjára. Súlyvonal beállítás és vizsgálat az első téma. A következő a lábhossz különbség lesz 🙂 https://youtube/DeXHe-gwu5w

bővebben

Testtartás és kötőszövet kapcsolata

A testtartás és kötőszövet kapcsolata igen szoros egymással. A kötőszövet információt közvetít, szokásként meg is jegyzi az idegrendszer, hogy mi merre mozdul rendszeresen. Ha valamelyik láncon hiba van, akkor az húzza magával a többit, ahol összeköttetésben áll a többi izommal, attól függően, merre könnyebb kompenzálni.

Rohanás- egy izom, ami visszafog(na) bennünket

A haránt hasizom egy mélyen lévő izom, ami igen fontos a testtartás és a lapos hasunk szempontjából. Tanuljuk meg bekapcsolni!

Lábboltozat erősítése, mackó járás hibái

Süllyedt hosszanti boltozat Lábboltozat erősítésénél sokféle játék kerül elő, a legjobbak az egyensúlyozásra ösztönzők, (bár felnőttként hajlamosak vagyunk kevésbé használni ezeket az izmokat ilyenkor, de gyerekeknél még egész jól működik). Ilyenek a keskeny felületen...

Számítógép használat, monitor beállítás, egér…

Sok-sok számítógépet állítok be, mámint a monitort ? Melynek célja a helyes ülés, gerinckímélő üzemmódban dolgozás. De elsőként a székkel szoktam kezdeni, a térdek legyenek lejjebb, mint a csípő, a derék semleges ívben, tehát ne simítsuk a háttámlának (ezt segítené a...

Testtartás beállítása

Testtartás beállítása elég nehéz feladat, ha nem tudjuk hogyan álljunk neki, az egyik rosszból másikat csinálhatunk. Adok pár tippet, hogy jó úton induljunk.

Laptop használat kanapén tespedve 🙂

Laptop használat kanapén tespedve igen kártékony lehet, ha görbén hátradőlve vagy hasalva túlívelt derékkal teszed. Nem tiltottak ezek, ha javítunk rajta!

Autóban ülés gerincbarát verziói

Autóban ülés gerincbarát verziói segítenek a nyaki, háti, derék táji fájdalmak csökkentésében. Ne az ülést állítsuk be, hanem magunkat először.

Lábhossz különbség oka és instant megoldása

Lábhossz különbség oka legtöbbször az izom egyensúly felbomlása. A zsugorodott izmok miatt az egyik láb rövidebb lesz. Van rá megoldás!

Egy kis talp (ön)masszázs, egy kis állkapocs mozgás, és máris könnyebb az előre hajlás!

Előre hajlás fokozására egyszerű tipp: az állkapocs mozgása befolyásolja a nyak helyzetét, ezáltal a megfelelő irányba mozgatva javítja a fejtartást.

50 másodperces intenzív és hatékony edzés

Hatékony edzés az 5-7x 50 másodperces gyakorlatokból összeállított intenzív tréning. Garantált izomláz, anyagcsere fokozás, fejlődés.

További szorosan kapcsolódó témák

Testtartás terápiákkal kapcsolatos feljegyzések